7 dagen open
Afspraak

Open 7 days a week

Piercing info

Informatie over piercings lees je hier

Een piercing zetten bij Empire INK

Bij Empire INK is het mogelijk om een piercing te laten zetten door een professionele mannelijke of vrouwelijke piercer. In onze tatoeage & piercingshop in Rotterdam hebben wij voor het zetten van een piercing een aparte behandelruimte. In deze ruimte wordt uw piercing op een professionele en deskundige manier gezet. Bij het zetten van een piercing hanteren wij bij Empire INK altijd strikt de regels van de GGD na. 

Wij werken hiervoor met gesteriliseerde als disposable materialen die na iedere behandeling worden gereinigd of weggegooid. Wij werken volledig steriel en hygiënisch volgens de GGD-regelementen tijdens het piercen.

Met het plaatsen van een piercing werken wij altijd met all standaard high grade G23 titanium piercing. Het sieraad zit in de prijs inbegrepen!

Inhoudsopgave

Wat is een piercing

Een piercing is een uit het Engels afkomstige term voor het maken van een gaatje in de huid. In dit gaatje wordt een (meestal titanium) voorwerp gestoken en dit geheel vormt de piercing. Het dragen van piercings is een populaire versiering van de huid. 

De eerste piercingshop

Piercing was lange tijd taboe. Met de hippies in de jaren zestig kwam daar verandering in. Lang haar en een oorbel waren hun middelen om aandacht te trekken. Ondertussen raakte een steeds grotere groep mensen geïnteresseerd in piercings. Zij zagen piercings bij andere volkeren en in tijdschriften. De punkbeweging bracht halverwege de jaren ‘70 de piercing echt op de voorgrond. Deze jongeren vervingen het oorringetje door de veiligheidsspeld. In 1978 werd in Los Angeles de eerste professionele piercingshop geopend.

Wat is de oorsprong van de piercing?

Piercings hebben een lange geschiedenis en worden al eeuwenlang beoefend in verschillende culturen. De oorsprong ervan is echter moeilijk precies te traceren. Oude beschavingen, zoals het oude Egypte, tonen aan dat mensen al rond 1500 voor Christus oorbellen droegen. Piercings werden traditioneel gebruikt om diverse redenen, zoals religie, status, rituelen, genezing en decoratie. Ze waren vaak symbolisch en hadden specifieke betekenissen binnen specifieke culturen. Ze konden worden gebruikt om iemands spirituele of sociale status aan te duiden, zoals bij de Maori-stam in Nieuw-Zeeland, waar gezichts- en oorpiercings de afkomst en positie van een persoon binnen de stam aangaven. Daarnaast werden piercings soms geassocieerd met genezing, zoals het gebruik van acupunctuur in de traditionele Chinese geneeskunde.

In de moderne westerse wereld begon de populariteit van piercings in de jaren 1970 en 1980, voornamelijk dankzij de punkbeweging. Lichaamspiercings werden toen gezien als een vorm van zelfexpressie en een manier om zich af te zetten tegen de gevestigde orde. Sindsdien zijn piercings steeds populairder geworden en hebben ze de mainstream bereikt, waarbij een breed scala aan mensen ze omarmt.

Piercings komen nu wereldwijd veel voor en worden beschouwd als een vorm van lichaamsversiering en zelfexpressie. Er zijn ontelbare soorten piercings en verschillende culturen en subculturen hebben hun eigen voorkeuren en tradities op dit gebied. Mensen kiezen piercings op basis van hun persoonlijke stijl en voorkeuren en ze kunnen een manier zijn om zichzelf uit te drukken, een subcultuur te vertegenwoordigen of simpelweg een decoratieve accessoire te zijn.

Van welke materialen werden piercings gemaakt?

Traditionele piercings werden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, bot, ivoor, steen, schelpen en metalen zoals goud, zilver en koper. Tegenwoordig zijn moderne piercings meestal gemaakt van chirurgisch staal, titanium, goud, glas of bioplast.

Heb je een vraag of wil je meer piercing informatie?

Voor alle vragen met betrekking tot piercings staan wij voor je klaar. Via deze weg kan je contact met ons op te nemen; wij beantwoorden graag al je vragen en bieden de nodige assistentie. Je bent natuurlijk ook welkom  bij ons in de shop.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?